Pabertaldrikust seen

Kuna ma sattusin esimese covidi laine ajal esmakordselt elus töötu rolli ja ka lasteaia tegevus oli piiratud, otsustasin asja rahulikult võtta ja tibuga kodus olla. Sellel ajal käisime palju kohalikus metsatukas jalutamas, jalgrattaga mere ääres ja meisterdasime kodus. Lastele leiab meisterdamisideid väga edukalt Pinterestis – nii oli ka selle seenega. Mulle meeldis see, et seda saab teha käepärastest kodustest vahenditest.

Millest see seen koosneb?

  • 2 pabertaldrikut (olid üle jäänud sünnipäevapeost)
  • 2 WC-paberi rulli
  • guaššvärvid

Kuidas see kõik kokku panna? Kahjuks ma sellest protsessist pilte ei teinud ja katsun sõnadega hakkama saada.

  1. Nagu pildilt ilmselt näha, on ühte taldrikut ja paberirulli vaja lõigata. Taldrikul, mis läheb alla põhjaks, võib lõigata ääred siksakiliseks, et imiteerida rohtu. Ühe paberirulli lõikasin algul pikkupidi lahti, et ta oleks nagu üks paberileht ja oleks lihtsam edasi lõigata. Siis lõikasin selle ristipidi siksakiliselt lahti, et tekiks kaks lahtist rulli, millel on üks sirge äär ja teine siksakiline nagu rohi. Need kaks tükki keerasime lõpuks seenejala alumise osa ümber, et jällegi muru imiteerida. Ühel tükil on vaja sirgem äär narmasteks lõigata, et alumise taldriku külge liimida. Mida pildilt ei paista: seenejalal on ka vaja ülemine äär narmasteks lõigata, et ta seenekübara külge liimida.
  2. Nüüd tuleb lõbus osa, kus saab laps rahulikult kaasa lüüa – kõikide osade välisküljed tuleks vastavalt soovile ära värvida. Meil olid olemas guaššvärvid ja tibu oskas juba pintsliga toimetada. Seen oli talle piisavalt põnev, et see ise ära värvida. Rohuga ma pidin juba üle võtma, sest tal sai kannatus otsa. Väiksemad võivad neid kindlasti ka näpuvärvidega katta.
  3. Me lasime värvil igaks juhuks 24h kuivada. Kui see “raske aeg” on üle elatud, tuleb need PVA-liimiga kokku liimida. Mis järjekorras seda teha, ei ole siinkohal väga oluline. Ainus tähtis moment on see, et rohurullid tuleks enne seenejala ümber mahutada, kui alumise taldriku külge liimida.

WC-paberi rullidest saab veel palju põnevaid asju teha – ma hoian alati paar tükki varuks, et midagi spontaanselt teha. Vaata ka oma pabernõude varud üle – äkki sul tekib juba mingi idee!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: